رفتن به محتوای اصلی
x
متن

افسردگی

 با علائمی چون احساس غمگینی، شکست، ناراحتی و کلافگی، هیجان و استرس، بی علاقگی به همه چیز و گاه همه‌کس مشخص می‌شود؛ در واقع بیمار با بیان این علائم، ناراحتی خود را بروز می‌دهد.
افسردگی مجموعه‌ای از حالات مختلف روحی و روانی است که از احساس خفیف ملال تا سکوت و دوری از فعالیت روزمره بروز می‌کند. برای‌ بیماری‌ افسردگی‌ هیچ‌ علت قطعی و روشنی‌ نمی‌توان‌ متصور بود، در برخی موارد یک زندگی پر استرس می‌تواند محرکی برای افسردگی شود و در برخی موارد علت کاملاً به شخصیت فرد مربوط است. در کل به نظر می‌رسد که افسردگی بدون یک علت تعیین شده مشخص و به طور خود به خودی روی نمی‌دهد و نياز به واكاوي دارد..

درمان

درمان‌های ضدافسردگی را می‌توان به دو دسته کلی دارویی و غیردارویی تقسیم کرد. اثربخشی هر دو این درمان‌ها در مطالعات فراوانی مشاهده شده‌است. در موارد شدید استفاده از داروهای ضد افسردگی بهترین گزینه‌است. این داروها در دهه‌های اخیر از نظر کمی و کیفی رشد فراونی داشته‌اند به شکلی که امروزه دیگر فاقد عوارض شدید و ناتوان‌کننده هستند. رواندرمانی‌های شناختی-رفتاری و در برخی موارد تحلیلی نیز در درمان افسردگی موثر هستند.

اختلال اضطرابي

اضطراب هشداري است مبني بر اينكه خطري در راه است تا فرد بتواند براي مقابله با آن اقداماتي به عمل آورد. بنابراين اضطراب خطري بيروني يا دروني را اعلام مي كند و موجب حفظ حيات مي شود اما هنگامي كه اضطراب در زندگي روزمره به صورت غيرمنطقي و تشديد يافته باشد، به يك اختلال تبديل مي شود.

عمده ترين اختلالات اضطرابي عبارتند از:

 

اختلال پانيك (به تنهايي يا توأم ب آگورافوبيا)، فوبي اختصاصي و فوبي اجتماعي، اختلال وسواسي- اجباري OCD، اختلال استرس پس از سانحه PTSD، اختلال اضطرابي GAD، اختلال فشار رواني حاد

درمان

شناخته ترين و مؤثرترين راه درمان فوبي ها،  روان درماني است. رايج ترين نوع روان درماني به كارگرفته شده در درمان فوبي ها حساسيت زدايي تدريجي است. ساير فنون رفتاري عبارتند از: مواجه سازي با محرك هراس آور به صورت تصوري يا حساسيت زدايي واقعي. روان درماني هاي تحليلي- حمايتي و خانواده درماني نيز مفيد مي باشند

غم غربت

وقتی به یک فرهنگ جدید وارد می شویم، اتفاقی که می افته اینه که تفاوت ها در قواعد اجتماعی، مفاهیم ارتباطی، مزه غذاها، خاطرات، شوخی های لفظی و ارزش های بین فرهنگ خودمون و فرهنگ جدید ما را به غم غربت مبتلا می کنه.

میشه به عبارتی دیگر بهش شوک فرهنگی هم گفت. این مشکل یک بیماری روحی است که جسم را نیز به شدت تحت تاثیر قرار می ده. 

پیش از ازدواج

شاید بارها این جمله را شنیده باشید که می گویند ازدواج هندوانه در بسته است و تا زمانی که 2 نفر با هم زیر یک سقف زندگی نکنند، نمی توانند به شناخت درستی از یکدیگر برسند. شاید این جمله در نگاه اول درست به نظر برسد ولی حقیقت چیز دیگری است و نباید با در نظر گرفتن این جمله ، چشم بسته عمل کرد و شناخت دقیق فرد مورد نظر را به بعد از ازدواج موکول کرد. آمارها نشان می دهند، افرادی که پیش از ازدواج در کلاس های مهارت آموزی و مشاوره شرکت کرده اند تا حدود 30 درصد از خطر جدایی و طلاق در امان هستند و زندگی آن ها نسبت به سایر زوج ها شادتر است.مشاوره پیش از ازدواج یکی از کارهای ضروری محسوب می شود که همه افراد باید آن را انجام بدهند تا به این شکل بتوانند انتخاب درست تری داشته باشند.

افت تحصیلی

افت تحصیلی نوعی کاهش عملکرد تحصیلی ودرسی دانشجويان از سطحی رضایت بخش به سطحی نامطلوب محسوب می شود. بهترین شاخص برای تعیین افت تحصیلی دانشجويان؛ مقایسه و سنجش عملکرد تحصیلی آنان با میزان توان واستعداد بالقوه ی آنان است.

راهكار اين مشكل داشتن مهارت هايي در زمينه برنامه ريزي كردن و مهارت هاي توجه و تمركز مي باشد كه با استفاده از خدمات مشاوره اي مي توانيد اين مهارت ها را به خوبي و متناسب با تيپ شخصيتي خودتان كسب كنيد.

مشکلات خواب

بی‌خوابی یا کم‌خوابی یک علامت است که فرد به طور مستمر به خواب نمی‌رود. به عبارتی دیگر مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در خلال شب همراه با ناتوانی یا اشکال در به خواب رفتن مجدد، بیدارشدن خیلی زود در صبح و خوابی که باعث تجدید قوا نشود را بی‌خوابی گویند.

بی‌خوابی یکی از اختلالات خواب است که در روان‌شناسی خواب مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد. ناتوانی در به خواب رفتن و یا ناتوانی در خواب ماندن در مدت طولانی یا خواب عمیق را کم خوابی می‌گویند. کم‌خوابی درواقع خود بیماری به حساب نمی‌آید بلکه جزء علایم بیماری محسوب می‌شود. کم‌خوابی معمولاً ناشی از اضطراب و تنش هیجانی است. از دیگر علل کم خوابی، می‌توان احساس عدم امنیت، ترس از تنهایی، افسردگی و ... را نام برد.

 

تعارض بین فردی

واقعيت اين است كه در هر رابطه‌اي اختلاف نظر و تعارض وجود دارد. نوع اختلاف نظرها از رابطه‌اي به رابطه ديگر فرق مي‌كند. اما در هر حال حتي در نزديكترين روابط بين‌ فردي نيز اختلاف نظر وجود دارد. در جامعه ما داشتن تعارض يا اختلاف، بد و غيرقابل پذيرش به نظر مي‌رسد و روابط خوب، روابطي محسوب مي‌گردد كه هيچ تعارضي در آن نباشد. اما اين برداشت واقع‌بينانه نيست، عدم وجود تعارض نشانه بي‌تفاوتي و خنثي بودن است و چنين رابطه‌اي سالم نيست.

علل تعارض بین فردی

تفاوت در اهداف ، خواسته ها ، منافع، تصميمات ، سلايق ، علايق و اميال

تفاوت در افكار و عقايد، ارزشها و ديد گاه ها و تجارب

نياز به حفظ نقشها ،روابط و جايگاه ها

نياز به حفظ احترام ، تعلق و امنيت

تحت نظارت وف ایرانی